Telepatska delavnica ob zimskem solsticiju

Telepatska delavnica ob zimskem solsticiju

NEDELJA, 20 DECEMBRA zjutraj, od 9.00 do 11.00

Ponovitev delavnice bo v SREDO, 23. DECEMBRA ob istem času

OBNAVLJANJE CIKLA LETNIH ČASOV je enoletni projekt, ki poteka od leta 2020 do sredine leta 2021 in ga je predlagal biodinamični kmetovalec Bernard Lainka, organizira pa ga Iveta Šugarkova, prav tako iz Češke. Iveta (iveta.sugarkova@gmail.com) bo poslala besedila delavnic v različnih jezikih tistim, ki so se prijavili za sodelovanje pri tej ciklični delavnici, ki jo je napisal Marko Pogačnik, Unescov umetnik za mir iz Slovenije.

Ta delavnica je telepatska in med njo se ravnamo po Soncu. To pomeni, da se ne glede na to, kje se je udeležite, vedno začne ob navedeni uri po vašem lokalnem času.

Zimski solsticij predstavlja velik cikel sprememb tako v nas ljudeh in tudi v svetu, v katerem živimo. Stari cikel evolucije se takrat razpusti in seme za nov začetek se prebudi. Konec cikla se sreča z novim začetkom.

9.00–9.10 Uglasitev skupine

 1. Bodite prizemljeni v svojem srcu in telesu in začutite navzočnost naše skupine, v kateri so tudi elementarna, angelska in duhovna bitja, ki nas podpirajo. Čeprav smo razširjeni po vsem svetu, nas združuje ljubezen do Gaje in občutek skupne odgovornosti za življenje Zemlje.
 2. Potem ustvarimo prostor naše delavnice – sestavljen iz finih okroglih membran, ki nam omogočajo soustvarjanje in zaščito. V svojem srcu začutite ljubezen in hvaležnost, medtem ko izrazite namen, naj te membrane odvračajo protisile, ki bi lahko poskušale preprečiti pot miru in Zemljinega stvarstva.
 3. Predstavljajte si spiralo, ki prihaja iz tal, se obrača v prostoru naše delavnice in nas dvigne na raven ustvarjalnega časa, v katerem smo brez linearnih omejitev.
 4. Če se vam med delavnico kje zatakne ali se ne morete povezati, lahko blokade presežete s petjem samoglasnikov in drugih zvokov. Vrnite se v krog, ki smo ga ustvarili na začetku, in ne pozabite, da vas podpira naša skupinska energija.

9.10–9.40 Osvoboditev kroženja življenjske sile

Zaradi svojega ignoriranja cikličnega (ženskega) principa življenja je naša civilizacija globoko blokirana in nazaduje na daljnosežen način, ki se navzven manifestira kot pandemija virusa Covid – dejansko pa se to stanje tiče vseh ravni našega obstoja in nanje vpliva, vključno z notranjimi procesi v posameznih ljudeh.

 1. Zavedite se cikličnega gibanja v sebi, ki povezuje spodnji konec hrbtenice z zgornjim in sprednji prostor z vzročnim svetom v prostoru vašega hrbta.
 2. Predstavljajte si krožno gibanje vodnega toka, ki gre skozi ozko odprtino pri trtici, teče navzgor skozi vaš sprednji prostor, prehaja skozi naslednji ozek prehod, ki ga predstavlja vaše grlo, in potem v loku teče po vašem hrbtnem prostoru proti prehod v trtici …
 3. Vztrajno delati na tem, da obnovimo ta starodaven, vendar pozabljen in zanemarjen tok življenja tako v sebi kot (v različnih oblikah) tudi znotraj Zemljinega vesolja.
 4. V več tisočletjih so patriarhalno usmerjene civilizacije ustvarile dve globoko vtisnjeni prepreki ali oviri, katerih namen je ustaviti bogato in izlivajoče se pretakanje življenja na Zemlji in človeškim družbam vsiliti in v njih uveljaviti vertikalno hierarhično načelo.
 5. Najprej moramo odpreti blokiran prehod na spodnjem koncu hrbtenice. Predstavljajte si dve velikanski skali, ki ponazarjata portal na območju trtice, kako sta potisnjeni ena k drugi tako tesno, da lahko med njima lahko teče samo tanek curek vode. Vsa ostala voda je blokirana in za hrbtom tvori temno, pobesnelo jezero.
 6. V naslednjem koraku skupaj ustvarjamo močne zvoke in pomaknemo obe skali vstran, da voda življenja lahko prosto teče med njima.
 7. Zdaj se moramo osredotočiti na blokado grla. Predstavljajte si, da se med dvigovanjem skozi vaš sprednji prostor tok vode v vas spremeni v tok zračnega elementa. Zrak prosto prehaja skozi vaše glasilke. Ta pot pa je blokirana, ker se je v naši kulturi izgubil sveti pomen Besede in govora nasploh. Glasilke so postale trde, ker se je na njih nabralo ogromno nagrmadenih ruševin, tako da pretok zraka komaj prehaja skoznje. Temen oblak utišanega zraka visi pred našimi obrazi, zaradi česar je naše dihanje strupeno (težave s Covidom!).
 8. Uporabite moč dihanja, da si zmehčate glasilke in odprete pretakanje svetega diha do hrbtnega prostora. Vdihnite iz točke neskončnosti pred seboj, potem se ustavite v predelu grla in nato izdihnite v prostor hrbta proti neskončnosti. Vdihnite in usmerite svoj sveti dih v nasprotno smer in pustite, da teče naprej. Nadaljujte z dihanjem na ta način!
 9. Zaključite tako, da dihate in se celoten krog prosto giblje po telesu. Dajte si dovolj časa, da bodo zajezena mesta izplaknjena. Dotaknite se soljudi s sporočilom, naj življenje spet prosto teče, kako lahko tudi oni omogočijo prosto pretakanje življenja.

9.40–10.00 Zimski solsticij v povezavi z mitom Božiča

V skladu s cikličnim principom se iskra nove svetlobe rodi v najtemnejšem trenutku leta. Še več, v zgodbi o Kristusovem rojstvu si ta vesoljni dogodek predstavljamo v jami, globoko v medenični votlini Zemlje.

 1. Zavedite se vzročne dimenzije medenične votline v prostoru svojega trebuha. Potem si predstavljajte, da so stene votline polne kristalov in dragih kamnov. Namesto s temo je votlina napolnjena z mistično svetlobo.
 2. Potem usmerite svojo pozornost na seme, ki ga je Gaja položila na dno votline. Seme novega cikla (cikel leta, vašega razvoja, nove dobe v človeškem razvoju in še kaj onkraj tega) je še vedno zaprto v svoji lupini.
 3. V naslednji fazi si predstavljajte, kako svojo medenično votlino obračate navzven. Dojemite in razumite, da je svetloba kristalov in dragih kamnov identična svetlobi zvezd, ki obkrožajo Zemljo.
 4. Ko se svetloba zvezd dotakne semena, se lupina začne odpirati.
 5. Impulz novega življenja začne rasti kot mlada rastlina. S svojim subtilnim zaznavanjem opazujte to novo življenje in mu sledite, ko prežema vse vidike vašega telesa in duhovne navzočnosti.
 6. Posredujte izkušnjo sobitjem iz svojega okolja.

10.00–10.20 Odmor za skodelico čaja in zapisovanje izkušenj.

10.20–10.40 Čiščenje Zemlje s pomočjo konstelacije Sonce–Luna–Zemlja

 1. Zavedite se Sonca visoko na nebu. Njegovi žarki vsebujejo tako sladko moč, da vsi atomi, celice in mikroorganizmi Zemljinega telesa odprejo svoja srca, navdahnjeni z božansko ljubeznijo do Sonca.
 2. Zdaj v zgodbo vstopi Luna, da se odzove na ta odprta srca. Luna ima tako močno magnetno moč, da lahko dviguje oceane. Magnetna moč Lune iz zemeljskega telesa in iz teles naravnih bitij posesa vse tuje vzorce, ki jih človeštvo projicira na naravo in Zemljo in vse tuje sile, ki Zemljo in naravo izkoriščajo za svoje sebične namene.
 3. Opazujte to in začutite, kako Luna vse te strupene smeti posrka v svoje mineralne plasti in jih tam shrani, tako da se grejo tam skozi dolgotrajen proces recikliranja in se odtujena energija vrne k svojemu izviru.
 4. Zdaj v proces vstopi Gaja. Njena elementarna bitja hitro napolnijo izpraznjene prostore s tekočim zlatom Gajine modrosti in obnavljajo pretrgane medatomske in medcelične vezi. Odnosi med celicami in mikroorganizmi se obnavljajo.
 5. Spremljajte ta proces s svojo domišljijo in se veselite, ker se naš domači planet osvobaja tujih vplivov in obsedenosti.

10.40–11.00 Vabilo, da stopimo v novo

Za preteklo leto, ki se zaključuje, je bil značilen hud strah in izguba svobode. Predvidevamo, da se bo sedanje izredno stanje lahko nadaljevalo tudi skozi celo novo leto. To, da stojimo na pragu novega leta, je edinstvena priložnost za spremembo tega vzorca.

 1. Ko stojite na pragu novega leta, se zavedate tega, da v prihodnost ne vodi le ena pot, ampak dve. Predstavljajte si ti dve poti v obliki črke Y. Če sledite poti na desno, bi se zgodba preteklega leta lahko ponovila, morda še v hujši obliki.
 2. Pot na levo ponuja nove in navdihujoče možnosti. Toda s te strani piha silovit veter in vas poskuša potisniti na pot starega. Zdi se, da vam očitno ne preostane drugega, kot da popustite in se umaknete na staro pot.
 3. Ne obupajte! Če pogledate pot, ki vodi k Novemu, boste ugotovili, da je nekdo pred vami že hodil po tej poti in na njej pustil zlate odtise. Je bil to Buda? Je bila Gaja? Je bil Kristus? Kdo ve?
 4. Zdaj stojte in ritmično hodite na mestu. Dvigajte eno nogo za drugo – vsakič položite nogo v zlat odtis. Ko sledite svojim stopinjam po poti, ki vodi k Novemu, se čutite močne, varne in prizemljene – veste, da vas veter tesnobe, strahu in dvoma ne more odnesti s te poti k Novemu!
 5. Potem ko ste nekaj časa »hodili«, se usedite in opazujte spremembe v telesu in duhu. Kakšni odmevi zlatih stopinj so ostali v vaši medenični votlini, v prostoru srca, v votlini vaše lobanje?
 6. Spet vstanite in nadaljujte s hojo na enak način …
 7. Zahvalite se tistim, ki so pred vami hodili skozi portale in prehode Novega leta, da bi zagotovili, da bo novo leto prineslo Novo k nam, na Zemljo, k bitjem narave in vesolja.

11.00 Zaključek

Zahvalimo se drug drugemu in vsem bitjem z različnih kraljestev Zemlje in vesolja, ki so nas spremljala, in razpustimo svoj krog.

Zahvalimo se prevajalcem besedita te delavnice Martinu, Iveti, Urši, Oritu, Sari, Dorianu, Kati, Leslie, Irini, Dagmar, Kati in drugim, ki opravljajo čudovito delo kot prostovoljci!

Če ste med delavnico doživeli spoznanje, da so nekatere vaje pomembne za vas in za življenje, jih lahko vadite še naprej.

Poročila o izkušnjah med delavnico prosim pošljite Iveti na naslov iveta.sugarkova@gmail.com, da jih bo razdelila med nas.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alexei

В прошедшее воскресенье я совместно с ребятами приехавшими на празднование зимнего солнцеворота участвовал в очередном телепатическом семинаре. Не все из участников знакомы с Марко и геомантией, но моё предложение было принято единогласно. 

Работа проходила в зимнем шатре, установленном рядом с порталом в четвертое измерение, до этого в течении двух дней мы интенсивно практиковали разнообразные техники духовного и физического очищения(баня гонг, отливка состояний мешающих созиданию и развитию, славянская здрава, работа со стихиями и деревом перехода и т.д.) и формировали общее пространство, на третий день оно сладилось. Во истину океан состоит из капель! 

Участвовало десять человек, но было ощущение, что гораздо больше, мы явно взаимоусиливались да и местные лесные элементали тоже принимали участие. Сонастроились быстро. Во время работы, в лесу совсем прекратился ветер , шуршание снега о купол шатра и потрескивание дров в печке помогало уйти в глубокое созерцание , ныряю в это состояние и сразу накатывает волна радости и благости. 

Очень хорошо видел и чувствовал Марко, он сидел за письменным столом и улыбался. Когда мы ставили защиту из радужных мембран, то пели звуки А-У-ОМ-М-М, и было ощущение, что радужный купол резонирует. Из всех предложенных в этот раз практик мне больше всего понравилась соединяться с Солнцем и Луной и ходить по золотым следам. Был образ, что мы идём по следам в пустыне, а после выбора другого пути ступаем по воде, в теле появилась какая-то особенная лёгкость и сердечный центр интенсивно разогрелся. 

Жаль, что вы не видели( а вдруг видели?) лица и глаза ребят после завершения семинара Сети Жизни, это дорогого стоит. Большой привет и благодарность Марко и всем соратникам! Здоровья всем , Радости и всех благ в Новом году!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x