POLETNI SONČNI OBRAT

POLETNI SONČNI OBRAT

Prva v vrsti petih telepatskih delavnic na temo

OBNOVITI CIKLUS LETNIH ČASOV

Enoletni projekt 2020-2021

Predlagal ga je bio-dinamični kmet Bernard Lainka, ureja Iveta Šugarkova, oba iz Češke.

Delavnice sestavlja Marko Pogačnik, UNESCO umetnik za mir.

Srečali se bomo, vsak na svojem kraju, v soboto 20. junija 2020 ob 9.00 zjutraj.

Ciklična delavnica je telepatska. Sledi gibanju Sonca, kar pomeni, da vsakdo začne zjutraj ob 9h po lokalnem času.

POLETNI SONČNI OBRAT

Sončni solsticij nagovarja več vsebin. Na prvem mestu je potrebno obnoviti stik s svetom elementarnih bitij, odgovornih za pretok življenjskih procesov v naravi. Da bi se lahko prosto gibala skozi telesa dreves, pokrajin in tako naprej, imajo ona telo subtilne (eterične) narave in so zato za oči razuma nevidna. Posledično naša kultura zanemarja njihovo znanje pri usmerjanju življenjskih procesov. Genska tehnologija ne more nadomestiti njihove žive in vesele navzočnosti.

9.00 – 9.10 Uglasitev skupine

Čeprav smo razkropljeni po Evropi in še dlje, se občutimo kot skupnost, ki jo povezuje ljubezen posvečena Zemljinemu stvarstvu in občutek soodgovornosti za življenje na Zemlji.

Na tak način nastaja resonančni prostor znotraj katerega bomo skupaj ustvarjali. Ozavestimo ga.

Prosimo bitja vseh svetov Zemlje in Vesolja, odgovornih za ciklični razvoj življenja, da naše delo podprejo in z nami sodelujejo.

9.10 – 9.20 Osvoboditev elementarnih svetov od starih podob in vzorcev.

Najprej je potrebno pozabiti na tradicionalne podobe in opredelitve elementarnih bitij. Medtem so se elementarni svetovi pomikali skozi kolesa širnih sprememb in so zato drugačne narave kot prej.

 • Predstavljaj si, da se elementarna bitja pojavijo pred tabo v oblačilih, v katero jih je odelo ljudsko izročilo in odložijo svoje značilne čepice, vilinska krila, ribje repe in tako naprej.
 • Občuti jih kot sicer drugačna ampak tebi enakovredna bitja.

9.20 – 9.40 Srečanje z elementarnim svetom

Izberi si v svoji imaginaciji kraj, ki ga poznaš in kjer želiš izkusiti navzočnost elementarnih bitij. Kraj mora biti tako daleč, da ne moreš med delavnico oditi tja telesno. Najbolje je, da si prostor izbereš že dan prej, da bi lahko elementarna bitja pripravil/a na svoj »prihod«.

 • Predstavljaj si, da se narava, ki te na izbranem mestu obdaja, slavnostno pomika skozi razporek tvoje hrbtenice v prostor pred tabo.
 • Občuti, kaj pri tem pred tabo nastaja. Bodi odprt za nepričakovano. Dovoli svoji imaginaciji, da doživeto sproti prevaja v občutke ali notranje podobe.
 • Počasti vsenavzočnost elementarnega kraljestva.

9.40 – 10.00 Osebno elementarno bitje

Prepad, ki človeka loči od Zemlje in narave bi najlažje premostili, če bi človek spoznal svoj lasten elementarni vidik.

 • V svoji imaginaciji vidiš sebe dvakrat. Tako kot se pojavlja pri igralnih kartah, si z glavo obrnjen navzgor, hkrati pa tudi navzdol v smeri Zemljinega središča. Vzemi si nekaj časa, da se takšnega doživiš.
 • Potem se skloni k tlem in dvigni svoj elementarni jaz ljubeče iz zemlje k sebi. Vzemi si dovolj časa za doživetje vajine ponovne združitve.

Dvigajoči se lok leta se ob poletnem sončnem obratu prevesi v padajočega

 • Predstavljaj si peščeno uro. V tem trenutku se pesek iz zgornje posode izteka.
 • Ko je izteklo zadnje zrnce peska, obrni peščeno uro. Občuti, kaj se ob tem odločilnem obratu zgodi znotraj sebe. Obrat peščene ure nekajkrat ponovi. Pri tem si lahko pomagaš z gesto rok.
 • Potem vajo ponovi v razmerju do obstoječe dobe človeške kulture. Civilizacija je postala na različne načine hudo razdiralna. Ravnokar se iztekajo zadnja zrnca obstoječe dobe.
 • Vzemi peščeno uro v roke in jo obrni. Zagotoviti moraš, da se obrat ure dotakne vseh področij človeške kulture.
 • Zdaj je posoda s peskom spet polna. Že teče čas nove dobe v razvoju Zemlje in človeštva. Veseli se! Občuti njeno kvaliteto.

10.20 – 10.40 Odmor za skodelico čaja, zapis izkušenj…

10.40 – 11.00 Poletni sončni obrat je čas sakralne poroke med ženskim in moškim počelom Zemlje in vesolja

 • Če si ženska, gledaš naprej, tvoj moški vidik se nahaja za tvojim hrbtom in gleda v nasprotno smer kot ti. Če pa si moški je položaj obraten. Vzemi si čas za občutenje svojega notranjega partnerja/partnerice.
 • Potem tvoja partnerica/tvoj partner zdrsne skozi tebe tako daleč pred tebe, da si lahko pogledata v oči. Potrebno je, da se bolje spoznata in spoprijateljita.
 • Ne pošlji jo/ga več za hrbet, temveč najdi zanjo/zanj lep prostor znotraj sebe.
 • Če med vajo nastopijo težave, potem veš, kakšna naloga te čaka za naslednje tri mesece.

11.00 – 11.10 Sakralna poroka med Gajo in Panom ni možna, dokler oba tičita v vlogah, kamor so ju vtaknile patriarhalne kulture

 • Gaja ni več zgolj Mati Zemlja. Ona je stvarnica Zemljinega vesolja in želi postati partnerica vsem bitjem, ki naseljujejo Zemljo, vključno s človeštvom.
 • Pan noče biti več kozji bog. Odgovoren je za uresničenje Gajinega stvarstva na vseh utelešenih ravneh. Hoče, da se mu vrne njegova božanska zavest in vloga v tkivu življenja, ki sta mu bila odvzeta na osnovi verskih dogem.
 • Da bi oba partnerja osvobodili tujih projekcij, uporabimo preobražajočo moč vijolične svetlobe.

11.10 – 11.30 praznujmo poroka Gaje in Pana, da bi se lahko Kolo življenja še naprej obračalo

Monoteistična verstva so Pana zlorabile, iz njega naredile Hudiča in ga poslale v pekel. Od takrat je moško počelo v človeku izgubilo orientacijo v življenju in počne nesmisel za nesmislom ter povzroča bolečino za bolečino.

Če je smel Orfej privesti Evridiko iz podzemlja, lahko tudi mi osvobodimo Pana iz pekla, kar je mogoče le pri polnem zaupanju, ne da bi ponavljali Orfejevo napako.

 1. Predstavljaj si, da stojiš na vhodu v podzemlje, s hrbtom obrnjen/a k strmim stopnicam in se začneš spuščati po stopnicah s hrbtom naprej.
 2. Morda srečaš na poti ovire, ki te skušajo odvrniti od tvoje namere. Reci znotraj sebe vsakič: »čas Panove osvoboditve je prišel!«
 3. Ko prispeš na dno, te Pan že čaka. Občutiš lahko njegovo navzočnost, obrniti se in pogledati ga, pa ne smeš.
 4. Ko se potem vzpenjaš po stopnicah na svetlobo dneva, ti bo Pan sledil. Pri tem bo šel skozi procese svoje preobrazbe.
 5. Ko prispeta na vrh, ga Gaja čaka. Stopil bo skozi tebe k Gaji in jo objel.
 6. Skupaj zrasteta v mogočno Drevo življenja, ki svoje sadove in našo svobodo deli s celim svetom.

11.30 – 11.40 Zaključek

Med sabo se zahvalimo, zahvalimo se bitjem raznih svetov Zemlje in Vesolja, ki so nas spremljala in razpustimo naš krog.

Če si med delavnico ugotovil/a da so določene vaje pomembne zate in za življenje, jih lahko prosto uporabljaš.

Telepatsko delavnico ob Sončnem obratu bomo ponovili v soboto 27. julija ob istem času in s tem še bolj podprli življenjski cikel in si o njem nabrali novih izkušenj.

S tem damo možnost tudi zapoznelim prijavljencem, da se v delo vključijo

Vsem se zahvaljujemo! Bernard, Iveta in Marko

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline Sherwood

Thank you dear Life Net Team
I have not been able to attend the recent ones, but will definitely take part in this one, which happens the day after I come off my Summer Solstice retreat in West Wales.
All good wishes,
Caroline

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x