Pripravil Marko Pogačnik in ekipa Društva VITAAA

Velikonočna sobota, 11. aprila 2020 od 9h do 12h

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, tako da si lahko prosto izberete kraj, kjer boste sodelovali na njej.

Tega načrta delavnice ni dovoljeno širiti po omrežjih, kot je Facebook, vendar pa ga lahko pošljete po e-pošti in k delu povabite prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate. Število ljudi, ki sodelujejo, ni tako pomembno kot kakovost naše povezane skupnosti.

Naj vas ne skrbi glede časovnih razlik. Delamo v poravnavi s Soncem, zato začnite ob 9.15 v svojem časovnem pasu.

Imejte načrt delavnice natisnjen pri sebi ali pa pripravljen na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

Program:

9.15–9.30: Povezava in uglasitev skupine

 1. Vzamemo si čas, da začutimo prisotnost drug drugega in začnemo oblikovati krog. Začutite, kako je, če sedite skupaj v krogu.
 2. Potem povabimo elementarna bitja, naj pridružijo našemu krogu, tista, ki so nam pripravljena pomagati pri tem delu, in tudi svoje prijatelje iz kraljestev prednikov in angelov. Začutite, kako je sedeti v krogu skupaj z vsemi temi bitji.
 3. Zdaj je treba ustvariti eteričen prostor, v katerem bo potekala naša delavnica. Predstavljajte si, da okrog našega kroga ustvarimo okroglo membrano, sestavljeno iz tankih niti zelene in vijolične barve. Vedno znova se med delavnico spomnimo na naš skupen prostor, ki nam omogoča sodelovanje v trenutnih razmerah svetovne karantene.

9.30–9.50: Prizemljevanje kroga ob Bohinjskem jezeru, kjer poteka srečanje LifeNet

 1. Namen te točke je preprečiti, da bi krog lebdel, ampak da bi se prizemljil v navdihujočem prostoru Bohinjskega jezera.
 2. 20 članov slovenske pripravljalne skupine, ki poznajo ta prostor, vas bo vodilo na štiri kraje in za vsak kraj imate približno 5 minut časa, da ga občutite in odkrijete njegove kvalitete.
 3. Ti kraji so: slap Savica, obala Bohinjskega jezera, polotok Naklova glava sredi jezera in kraj, kjer iz jezera teče reka Sava.

9.50–10.00: kratka pavza, da si zapišemo izkušnje in si spočijemo

Kot pripovedujejo pravljice, se mora junak, da bi bil zmožen opravljati dobra dela, najprej soočiti s tremi izzivi. In tako je naša naslednja naloga preobražanje treh vrst blokad, ki zavirajo srčno povezanost med človeško kulturo in planetom Zemlja. Vsaka od njih je eno plast globlje v podzavesti Zemlje.

10.00–10.10: Opomnimo ljudi, kako so poklicani, da postanejo sodelavci Gaje in ne uničevalci Zemlje

 1. Preobraziti je treba vzorec, ki pravi, da je Zemlja človeku na razpolago za njegove sebične namene.
 2. Naredite gesto dotika za odklop in nato pustite, naj vijoličen veter preoblikuje ta vzorec ignorance, ki se kot mreža širi med ljudmi Zemlje na ravni našega pleksusa. (Za gesto odklopa glej 1. dodatek.)
 3. Namesto tega v imenu človeštva izrazimo svojo voljo do ljubečega sodelovanja z vsemi bitji iz grozda Gajinih svetov. Prisluhnite morebitnim povratnim informacijam iz elementarnega sveta.

10.10–10.20: Preobražanje vzorca strašnega pekla, ki ga patriarhalne religije že tisočletja projicirajo v globino Zemlje

 1. Vzorec pekla ovira čist in radosten odnos milijonov ljudi do jedra Zemlje in Gaje, njene zavesti.
 2. Predstavljajte si, kako z rokami sežete globoko v mineralno Zemljo (litosfero), kjer je umeščen verski vzorec pekla.
 3. Tam spodaj z rokami zberite ta vzorec, da iz njega oblikujete kroglo. Naredite ga tako majhnega, da postane črna homeopatska kroglica, v katero je stisnjen vzorec pekla.
 4. Nato dvignite to kroglico iz Zemlje in k nebu.
 5. Odprite roke in prosite elementarna bitja zraka in angelska bitja preobrazbe, naj vzamejo kroglico in jo ponesejo do eteričnih templjev preobrazbe, ki jih je Gaja medtem vzpostavila.

10.20–10.40: Delo, da se iz Zemlje izpusti močno malo bitje (virus), ki zavaja ljudi, da postajajo sovražno razpoloženi do svobode in lepote

 1. Ta „virus“ se skriva v podzemlju vodnega elementa življenja tri plasti nižje od njene gladine.
 2. Predstavljajte si, da stojite ob obali jezera (lahko je to Bohinjsko jezero, ki smo ga prej obiskali).
 3. Zberite pogum in vstopite v globino jezera, spustite se čisto do dna. Vzemite si trenutek, da začutite vodno telo jezera.
 4. Nato poiščite ozek vhod, ki vodi v prostor pod jezerom.
 5. Če je to potrebno, prosite za ključ. Potem vstopite v prostor pod jezerom. Tu je kraljestvo Vode življenja, ki čista in mirna leži pod jezerom.
 6. Ostanite tam nekaj časa, da se kopate v njegovi kvaliteti.
 7. Zdaj moramo iti še en sloj globlje, da vstopimo v tretjo podvodno plast.
 8. Tam na svoje presenečenje najdemo suhe dvorane, v katerih so tu in tam kupi zlatih kovancev.
 9. Naj vas ne zaslepi svetloba zlata! Dejansko je to lažno zlato, osušeno bistvo kozmičnega elementa Voda zaradi človeškega trpljenja in obupa: trpljenja v nenehnih vojnah in konfliktih pod patriarhalno vladavino.
 10. Zgrabite pest zlatnikov. Stisnite jih skupaj, da ustvarite majhno kroglico, v kateri so kodirane informacije z imenom tuje sile, ki vlada nad človeškim trpljenjem in izgubo človekove identitete.
 11. Dvignite jo visoko k nebu (naredite ustrezno gesto) in prosite naše angelske pomočnike, naj jo prenesejo v tisti zvezdni sistem v galaksiji, kjer je lahko njegova prisotnost koristna.
 12. Nato poglejte naokrog. Prej suhe dvorane so zdaj napolnjene z zlatim lesketajočim se arhetipom kozmične vode. Uživajte v njeni prisotnosti. Zahvalite se.

10.40–11.00: Vzemite si 20-minuten odmor, da spijete kavo, pojeste košček čokolade, si privoščite počitek in podobno

11.00–11.20: V naslednjem delu je treba obnoviti povezavo z Gajo, božansko zavestjo in ustvarjalko Zemljinega vesolja.

 1. Stojte vzravnano in si predstavljajte navpično povezavo z jedrom Zemlje, tako da sledite sili gravitacije. To je stara raven povezave, ki je v svojem bistvu hierarhična: Gaja spodaj in ljudje zgoraj.
 2. Zdaj je treba ustvariti nov srčen odnos do Gaje, matere življenja. Pri tem lahko sedite.
 3. Bodite navzoči v svojem srčnem središču in si predstavljajte, kako gledate naokrog. Vse okoli sebe vidite lepoto Gajinega stvarstva. Prikličite različne vidike naravnih lepot, shranjenih v vašem spominu, in jih glejte z osuplim občudovanjem.
 4. Zdaj začutite odsev Gaijevega stvarstva v prostoru vašega srca. Občutite žarke njene ljubezni, ki se igrajo po različnih razsežnostih vašega srčnega sistema.
 5. Poglejte, kaj hoče, česa naj se zaveste v mikrovesolju svojega srčnega sistema. Preverite kvaliteto srčne mišice, srčnega centra, zadnje in sprednje čakre vašega srčnega sistema, elementarnega srca na spodnji konici prsnice, grla kot krone srčnega sistema …
 6. Pošljite impulz iz svojega srca v svet kot poziv ljudem, naj se zdaj prebudimo za nov srčni odnos z boginjo Zemlje.

11.20–11.50: Uravnovešanje razsežnosti našega telesa za podporo novi stabilnosti Zemlje

Za uravnoteženje uporabljamo svoje telo in njegove tri osi, horizontalno, vertikalno in diagonalno (glej risbo v 2. dodatku).

 1. Najprej bomo delali na novem ravnovesju med ženskim (jin) in moškim (jang).
 2. Predstavljajte si ženski princip pred svojim telesom, ki sije s kvaliteto Lune. Vzemite ga v svoj srčni center. Kakšen je občutek?
 3. Nato si predstavljajte moško energijo na določeni razdalji za hrbtom, ki žari s svetlobo Sonca.
 4. Vzemite tudi njega v svoj srčni center, da skupaj z žensko energijo ustvarite kvaliteto sprave, ki bi jo morali posredovati soljudem in bitjem Zemlje.
 5. V naslednjem koraku uravnotežimo odnos med duhovnimi dimenzijami in utelešenim življenjem. Začutite Zemljo in njene elementarne svetove pod stopali in prinesite to kvaliteto v predel grla.
 6. Nato začutite širjave duhovnih svetov nad seboj in tudi njegovo subtilno kvaliteto prinesite v grlo. V prostoru vašega grla se obe polarnosti združita in ustvarita novo kvaliteto miru. Zasijte z njo v vse štiri smeri sveta.

Kot naslednje bomo delali na uravnovešanju diagonalne osi, ki povezuje našo srčno mišico in tako imenovano „peto Kristusovo stigmo“. To je še posebej pomembno iz dveh razlogov. (1) Delavnica je poteka sredi velike noči, ki je praznik vstajenja resničnega človekovega jaza. (2) Diagonalno os zemeljskega stvarstva človeška zavest zanemarja. Srčna mišica omogoča navzočnost duhovne zakladnice posameznega človeka v njegovi inkarnaciji. Peta stigma ima svoje mesto v spodnjem desnem predelu trebuha. Predstavlja vrata v različne dimenzije zemeljskega vesolja. Zdaj pa nadaljujmo z delom.

 1. Bodite navzoči znotraj srčne mišice in okrog nje. Ta izkušnja je pomembna za našo sedanjost in prihodnost.
 2. Nato prinesite to izkušnjo v svoje elementarno srce na spodnjem koncu prsnice.
 3. Bodite navzoči pri vratih čakre „pete stigme“ in poglejte skozi njeno okno. Kaj doživljate?
 4. Potem svojo izkušnjo portala „pete stigme“ prinesite v svoje elementarno srce.
 5. Obe kvaliteti tam ustvarjata sintezo, imenuje svoboda ljudi, da smo utelešena bitja in kljub temu lahko prosto plujemo med svetovi večdimenzionalne Zemlje.

11.50–12.00: Zaključek delavnice

Drug drugemu se zahvalimo za medsebojno podporo pri tem delu in zahvalimo se bitjem drugih razsežnosti, ki so sodelovala z nami.

Prosimo za elementarna in angelska bitja, ki so sodelovala, da nas še naprej podpirajo, ko se bliža naše srečanje LifeNet 13. in 16. julija 2020 ob Bohinjskem jezeru in za to podporo prosimo tudi prednike iz duhovnega sveta.

Eden drugemu se zahvalimo in začasno razpustimo naš krog.

Svoje izkušnje lahko posredujete drugim na zgoraj omenjeni spletni strani srečanja LifeNet.

1. dodatek

Vaja Gajinega dotika za odklop:

 1. Roke držite vodoravno pred telesom, močno stisnjene skupaj, tako da imate pri tem v mislih namen ločitve.
 2. Nato potegnite roke narazen z največjo možno močjo, da uničite to vezanost.
 3. Pošljite vijolično svetlobo s svojih dlani, da preobrazite energijske ostanke vezanosti.

2. dodatek (risba)