Pripravil Marko Pogačnik in ekipa Društva VITAAA

1. maja 2020 od 9.15 do 10.50

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, tako da si lahko prosto izberete kraj, kjer boste sodelovali na njej.

Tega načrta delavnice ni dovoljeno širiti po omrežjih, kot je Facebook, vendar pa ga lahko pošljete po e-pošti in k delu povabite prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate. Število ljudi, ki sodelujejo, ni tako pomembno kot kakovost naše povezane skupnosti.

Naj vas ne skrbi glede časovnih razlik. Delamo v poravnavi s Soncem, zato začnite ob 9.15 v svojem časovnem pasu.

Imejte načrt delavnice natisnjen pri sebi ali pa pripravljen na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

Program:

9.15–9.30: Povezovanje in uglasitev skupine

 1. Vzemimo si čas, da začutimo prisotnost drug drugega in začnemo oblikovati krog. Začutite, kako je, če sedite skupaj v krogu.
 2. Nato povabimo elementarna bitja, naj se pridružijo našemu krogu, in tudi svoje prijatelje iz svetov prednikov in angelov. Začutite, kako je sedeti skupaj z vsemi temi bitji v istem krogu.
 3. Zdaj je treba ustvariti eteričen prostor, v katerem bo potekala naša delavnica. Predstavljajte si, da okrog našega kroga ustvarimo okroglo membrano, sestavljeno iz drobnih vodnih kapljic, ki se lesketajo zeleno in vijolično. Vedno znova se med delavnico spomnimo na naš skupen prostor, ki nam omogoča sodelovanje v trenutnih razmerah karantene po vsem svetu.

9.30–9.50: Tokrat vas vodimo k doživetju območja gore Triglav, ki prevladuje v pokrajini Bohinjskega jezera, kjer poteka srečanje LifeNet 2020. Triglav je identitetna gora Slovenije, v kateri so osredotočeni geomantični sistemi te dežele. Triglav pomeni »Triglava (boginja).« (glej 1. risbo)

 • Začnemo s triglavskim ledenikom, ki je lani poleti izginil zaradi podnebnih sprememb. Začutite njegovo kristalno svetlobo na predelu svojega tretjega očesa v središču lobanje.
  • Nadaljujemo tako, da se premaknemo dol do planote s sedmimi Triglavskimi jezeri. Občutite prisotnost njihovih pravljičnih svetov na predelu svojega grla.
  • S pomočjo veličastnega slapa Savica pridemo še globlje do Bohinjskega jezera. Stojte ob vodni površini in zavedajte se tega, da stojite na predelu svojega elementarnega srca, to pa predstavlja fraktal srca Gaje, ki vibrira znotraj vsakega od nas. Začutite kvaliteto manifestiranega sveta, utelešenega v bohinjski pokrajini.
  • Potem prosite belo kačo, ki uteleša modrost jezera, naj vas odnese v globino. Ko stojite na dnu jezera, ste prispeli do dna svoje medenične votline.
  • Od tam se je mogoče približati osrčju Triglavske gore. Prosite boginjo gore, naj nam odpre vrata v notranje svetove Triglava. Vstopite in bodite odprti za izkušnje njihovih kvalitet in bitij.
  • Vrnite se k navzočnosti pri sebi in pripeljite svoje izkušnje v budno zavest.

9.50–10.10: Soočanje z izzivom virusa

V zadnjih mesecih smo ljudje viruse demonizirali. Nobeno bitje Gaje ne bi smelo veljati za zlo ali sovražno do življenja.

 • Pomislite na to, da je ogromna populacija virusov kot most med anorganskimi in organskimi vidiki Gajinega stvarstva. Brez tega mosta bi mi vsi skupaj z rastlinami in živalmi okamneli – ne samo v preteklosti, ampak tudi zdaj.
  • Spoštujte dolžnost virusov, da nasprotujejo človeški rasi, medtem ko še naprej uničujemo življenje na planetu. V tem primeru predstavljajo močan vidik Gajinega imunskega sistema.
  • Ta imunski sistem se je ponovno aktiviral, potem ko je postalo jasno, da človeštvo ni pripravljeno spremeniti svojega uničevalnega ravnanja s sabo in z drugimi bitji Gaje.
  • Pojdite skozi te tri točke z občutkom spoštovanja za modrost Gaje in jo prosite, naj oprosti človeštvu za to, da projicira svoje strahove in sovražnost do kraljestva virusov, namesto da bi sprejela Gajino sporočilo, ki ga vsebuje njihova pospešena aktivnost.

10.10–10.30 Varujmo človekovo svobodo, da nadaljujemo svojo pot do ljubečega sodelovanja z Gajo in njenimi bitji življenja.

 • Kolektivna karantena, ki jo preživljamo, je izraz izgube srčnega in občutljivega odnosa človeka do rastlin, živali, pokrajine, soljudi …
  • Ker smo ljudje vse bolj in bolj odvisni od racionalnega načina razmišljanja in delovanja, se zapiramo med štiri stene samoizolacije.
  • Odprite okna! Dotaknite se sapice utelešenega življenja!
  • Pred delavnico sestavite seznam bitij in situacij, ki se jih želite dotakniti z občutkom svojega srca in rok – ali pa se zanje odločite v trenutku.
  • Nato pojdite do vsakega od njih in se jih dotaknite s kvaliteto svojega srca in rok, da se sesuje stena, ki ločuje človeštvo od diha življenja.

10.30–10.50: Gaja in njena bitja, ki ustvarjajo življenje, se morajo osvoboditi blokade svojih ustvarjalnih sistemov, da lahko dosežejo uspešen prehod v dobo miru.

Med delavnico italijanske in slovenske skupine z ustvarjalno mandorlo Italije sta dve udeleženki, Katja in Vera, opazili, da obstaja močna blokada italijanskih ustvarjalnih moči. Težava je v tem, da je os italijanske mandorle del mandorle Zemlje, ki se razteza okoli Atlantskega oceana. Posledično so ustvarjalne sile Zemlje motene v trenutku, ko mora Gaja ukrepati, da reši življenje planeta. (glej 2. risbo)

 1. Narišite mandorlo okrog svojega telesa. Njena spodnja konica je nekoliko pod nogami, zgornja pa je nad glavo, kolikor visoko lahko sežete z rokami. Poiščite točko vzdolž osi, kjer ima vaša ustvarjalna mandorla svoj fokus. Zavedajte se, da ste zdaj prisotni znotraj svojega najvišjega ustvarjalnega jaza. Kako se to občuti?
 2. Zdaj svojo mandorlo prenesite v pokrajino Italije. (Italija je dežela ustvarjalnosti – spomnite se renesanse!). Njena spodnja konica je v zalivu Taranto, zgornja pa ob jezeru Maggiore ob vznožju Alp. Njeno središče je na območju Perugie (trikotnik Assisi–Gubbio–Lago Trasimeno).
 3. Zdaj mandorlo Italije nekajkrat zasukajte, tako da se konici mandorle zamenjata ali postavita na glavo: kar je bilo spodaj, naj bo zgoraj in obratno. Tako bomo razklenili to blokado.
 4. Medtem ko obračate mandorlo na glavo, se omenjeni trikotnik v središču Italije ne premika. Predstavlja ustvarjalno čakro, ki jo imamo ljudje na območju grla.
 5. Zdaj prenesemo vizijo mandorle Italije na širši obseg, na mandorlo Zemlje, ki sega od Antarktike do severa Kanade. Občutite, kako stojite znotraj ustvarjalne vulve Zemlje.
 6. Njeno središče je v sredi Atlantika, kamor je Platon postavil starodavno Atlantido.
 7. Poskrbite za to, da bodo vaša osebna ustvarjalna mandorla, mandorla Italije in Zemljina mandorla, utripale v medsebojnem sozvočju.

10.50–11.00: Zaključek delavnice

Drug drugemu se zahvalimo za medsebojno podporo pri tem delu in zahvalimo se bitjem drugih razsežnosti, ki so sodelovala z nami.

Prosimo elementarna in angelska bitja, ki so sodelovala, naj še naprej izvajajo rituale, ki smo jih danes izvedli skupaj, in naj nas podpirajo, ko se bliža naše srečanje LifeNet od 13. do 16. julija 2020 ob Bohinjskem jezeru in za to podporo prosimo tudi prednike iz duhovnega sveta.

Eden drugemu se zahvalimo in začasno razpustimo naš krog.

Svoje izkušnje lahko posredujete drugim na zgoraj omenjeni spletni strani srečanja LifeNet.

LIFENET: Geomantija in preobrazba

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *