Sobota, 11. julija 2020

V organizaciji društva VITAAA iz Slovenije v okviru srečanja LifeNet 2020  

Program je pripravil Marko Pogačnik v sodelovanju z Damirjem Sačiragićem, Ljubo Južnič in Barbaro Buttinger-Förster

45 udeležencev srečanja LifeNetwork Gathering 2020 naj bi od 7. do 12. julija potovalo po Bosni in Hercegovini. Ker so meje te države zaprte, smo se odločili, da potovanje izvedemo v telepatski obliki.

Delavnica temelji na telepatski komunikaciji, tako da lahko prosto izberete kraj, kjer boste na njej sodelovali.

Ta načrt delavnice lahko v različnih jezikih preberete tudi na spletni strani srečanja LifeNet: https://www.lifenet.si/meditations.

Ne ukvarjajte s časovnimi razlikami. Delamo usklajeno s Soncem, zato začnite ob 9h po svojem času.

Načrta delavnice ne posredujte po omrežjih, kot je Facebook, lahko pa k tem delu povabite svoje prijatelje ali sodelavce, ki jim zaupate, tako da jim načrt pošljete po e-pošti.

Poglejte priložene risbe!

Natisnite si načrt delavnice ali si ga pripravite na računalniku ali telefonu, da boste lahko sledili urniku.

Sobota, 11. julija 2020

9.00–9. 20 Povezovanje in uglasitev skupine

 1. Vzemimo si čas, da začutimo navzočnost drug drugega in začnemo oblikovati krog. Kakšen je občutek v naša potujoči družbi? Spoznajte se!
 2. Nato povabimo varuhe Bosne in elementarna bitja njene pokrajine, ki so nam pri tem delu pripravljeni pomagati, naj se pridružijo našemu krogu, tako kot tudi prijatelji iz sveta prednikov in sveta angelov. Občutite, kako je, ko stojimo v krogu skupaj z vsemi temi bitji.
 3. Zdaj moramo ustvariti eteričen avtobus, v katerem bomo potovali. Predstavljajte si, da skupaj s povabljenimi bitji sedimo v sferičnem prostoru, podobnem tunelu, obdanem s pisanimi membranami. Uživajte v vozilu, v katerem bomo potovali po zraku s postanki na določenih krajih. Vedno znova se med potovanjem hvaležno spomnimo na naš svetlobni avtobusa, ki nam omogoča, da v sedanji situaciji svetovne karantene potujemo po Bosni.

9.20–9.30 Uglasitev z Bosno ob vznožju mogočnega slapa v Jajcu

Reka Pliva pada čez visoko kamnito polico in se združi z reko Vrbas. Kot skupina stojimo na plošči kamna med slapom in reko. Kraj je poln drobnih kapljic vode s slapa.

 1. Ker smo prisiljeni živeti v svetu, ki je izsušen zaradi prevladujoče miselnosti in mehanističnega organiziranja na svetovni ravni, ima vodno okolje slapa v Jajcu zdravilno kvaliteto. Začutite jo.
 2. Predstavljajte si, kako kot skupina v obliki kroga lebdimo sredi tega vodnega območja.
 3. Občutite, kako vas osvobaja suše moderne kulture. Razširite svojo izkušnjo po vsem svetu kot navdih drugim ljudem, da se tudi oni osvobodijo miselnih vzorcev, ki izsušijo našo občutljivost do bitij narave in do drugih ljudi.

9.30–9.50 Kompleks bosanskih piramid v Visokem

Skupina umetnikov iz omrežja LifeNet je leta 2016 ustvarila geopunkturno postavitev s 24 kamni pod vhodom v tunele Ravne, ki vodijo k piramidi sonca v Visokem. To postavitev lahko uporabimo kot vhod v kompleks bosanskih piramid. Zavedajte se, da kultura bosanskih piramid in tudi tiste, ki jih bomo obiskali pozneje, še vedno obstajajo v spominu teh krajev in morda kot vzporedne resničnosti.

 1. Ko prispemo tja, ne postavimo nog na tla. Namesto tega pristanemo na vrhovih geopunkturnih kamnov. Na njih so izklesani kozmogrami, ki so povezani z različnimi vidiki bosanskih piramid, Balkana in Evrope. Zavedajte se jih.
 2. Tla pod kamni so prekrita s tanko plastjo eteričnega polja, podobnega lavi, ki se stalno premika in ustvarja organske vzorce.
 3. Stopimo na to energijsko polje, da nas ponese v tunele Ravne, ki vodijo do notranje komore piramide Sonca. Na poti se lahko ustavite kjerkoli, ko želite doživeti to izkušnjo.
 4. Potem nadaljujte s potovanjem naprej po polju lave, dokler ne pridete v notranjost Piramide Sonca. Raziščite njen notranji prostor.
 5. Od tukaj lahko nadaljujete pot do Zmajeve piramide (da srečate zmaja – prvinsko moč Zemlje) ali se podate v notranjost piramide Lune (posvečene ženskim kvalitetam).
 6. Če se med obiskom znajdete v težavah, uporabite dinamiko vijolične svetlobe, da preobrazite oviro.

9.50–10.00 Kratka pavza za zapisovanje izkušenj in kozarec vode

10.00–10.20 Obisk velike kamnite krogle pri Zavidovičih

V Bosni je obstajala še ena zelo starodavna kultura, ki nam je pustila popolnoma zaobljene kamnite krogle. Največja v Zavidovićih ima premer več kot tri metre. To je tista, ki jo bomo obiskali.

 • Zamislite si kamnito kroglo v Zavidovićih kot središče, okrog katerega se z lahkotnostjo gibljemo kot planeti. Začutite njeno kvaliteto.
 • Nato odprite svoje srce in dovolite, da vas kamnita krogla pritegne in vstopite skozi njo v vzporedno realnost, ki obstaja zunaj materialne krogle.
 • Med tam shranjenimi zakladi najdemo nekaj kvalitet, ki jih potrebuje naš čas.
 • Pripeljite jih v svet Bosne in jih razširite v kulturo in naravo tam in v širšem svetu.

10.20–10.40 Sarajevo

Za doživetje glavnega mesta Bosne bomo obiskali Bembašo, kraj njegovega nastanka. Tam iz kanjona priteče reka Miljacka, preden pride v veliko dolino Sarajeva. Kamnite stene na obeh straneh reke ustvarijo visok cilindričen prostor. Toda reka je zajezena, njen tok se je skoraj ustavil.

 1. Najprej moramo opraviti obred Gajinega dotika, solzo milosti (glej prilogo), da preobrazimo žalostne spomine na obleganje Sarajeva med zadnjo vojno in vse druge plasti zatiranja, povezane s Sarajevom, pa tudi z Bosno in Hercegovino.
 2. Predstavljajte si, da stojimo v velikem krogu visoko nad tem krajem in čezenj in skozi več njegovih plasti sive energije izlijemo solzo odpuščanja in božanske milosti.
 3. Ko to storimo, pogledamo v globino Zemlje in vidimo, da se Sončev disk dviga navpično iz srca Zemlje skozi cilindrični prostor Bembaše.
 4. Ko se dvigne čez skalne stene kanjona, zasije s svojimi žarki v celo deželo, daleč v prostor Balkana.
 5. Občutite njegov blagoslov.

10.40–11.00 Odmor za kavo ali čaj in da si zapišite izkušnje.

11.00–11.20 Kultura stečkov

Stečki so megaliti, ki se običajno pojavljajo v skupinah po hribih in gorah Bosne in Hercegovine. Imajo obliko velikih vodoravnih plošč ali obliko hiše. Včasih so bogato okrašeni. Izvirajo iz neznane starodavne kulture in v srednjem veku so jih ponovno uporabili bogomili, alternativna krščanska kultura, podobna francoskim katarom. Obiskali bomo nekaj skupin Stečkov na gorovju Bjelašnice nedaleč od Sarajeva.

 1. Vozimo se z »avtobusom« skozi atmosfero, dokler ne pridemo do ene od lokacij Stečkov z megalitskimi kamni, ki stojijo na zmajevem grebenu hriba. Ne stopimo iz avtobusa, da bi se dotaknili tal. Namesto tega izstopimo iz avtobusa visoko nad krajem.
 2. Od tu se počasi približamo Stečkom in se zavemo različnih plasti njihove avre.
 3. Izberite enega od kamnov, da boste skozenj vstopili v notranjost gore.
 4. Spoznajte kulturo Stečkov in njena bitja, ki so se morala umakniti v Zemljo, potem ko je človeštvo prevladalo na površini planeta.
 5. Ko se vrnete na avtobus, nekatere lastnosti te kulture prinesite s sabo v zunanji svet kot navdih za soljudi, da se prebudijo v svoje bistvo in svojo resnico.

11.20–11.30 Zaključimo jutranji del in se zahvalimo svojim vodnikom na tem potovanju – se vidimo spet popoldne ob 15h.

15.00–15.10 Ponovna povezava in vstop na naš telepatski avtobus

15.10–15 20

Popoldne bomo obiskali mediteranski del Bosne, imenovan Hercegovina.

Začnemo v kanjonu reke Neretve, ki je na več mestih zajezena in stoji kot ujetnik znotraj ogromnih umetnih jezer.

 • Predstavljajte si, da stojimo ob obali enega izmed umetnih jezer.
 • Sklonite se in malo vode vzemite v roke.
 • Prosite za blagoslov božanstva. Kot zlat dež vam pada v roke.
 • Blagoslovljeno vodo porazdelite po reki.

Če vam ostane še kaj časa, lahko obiščete mogočne skale Drežnice v kanjonu Neretve

15.20–15.30 Mostar

Mostar je glavno mesto Hercegovine in stoji tam, kjer Neretva priteče iz svojega kanjona. Mostar je znan po obokanem mostu, ki je bil porušen med zadnjo vojno in pred kratkim obnovljen. Mesto je razdeljeno na muslimanski in krščanski del.

 • Približamo se mostarskemu mostu z »avtobusom«, ki lebdi nad reko Neretvo.
 • Ustavimo se, ko je avtobus pod mostom in odpremo svoja srca kot tisoč sonc, ki žarijo z ljubeznijo in mirom na to razdeljeno mestom in njegove prebivalce.

15.30–15.50 Medžugorje

Medžugorje je znano po sporočilih Matere Marije, ki jih je od leta 1983 dobivala skupina otrok, ki so zdaj že odrasli moški in ženske. Marko je bil prisoten, ko je pred desetletjem prispelo takšno sporočilo. Naslednja meditacija sledi njegovim zaznavam med tem obiskom.

 1. Predstavljajte si, da stojimo okrog kraja nad vasjo, kjer so skoraj štiri desetletja prejemali sporočila o miru.
 2. Iz tal se pojavi srebrna krogla navzočnosti Gaje, stvarnice življenja. Začutite jo in poslušajte, kaj vam govori.
 3. Nato se krogla razdeli na nešteto mikroskopskih krogel. Nekatere se dotikajo vašega srčnega prostora. Druge gredo skozi naš krog naprej v Hercegovino in Bosno, da se dotaknejo src ljudi, ki so zavestno ali podzavestno odprti za njihov blagoslov.

15.50 – 16.10 Stolac

Dejansko to mesto samo niti ni pomembno, posebna je visoka planota nad Stolcem s kiklopskimi stenami starodavnega svetišča, imenovanega Daorson. Ima fantastično sposobnost, da poveže Bosno in Balkan z izvorom kozmičnega navdiha zgoraj in z matrico (arhetipom) v vodi življenja globoko spodaj.

 1. Predstavljajte si, kako se na različnih mestih v Bosni in Hercegovini in na Balkanu (sveta maternica Evrope) usidrajo tanke zlate niti in cel sveženj se jih dvigne do zvezde na nebu, ki pozna kozmični namen teh dežel.
 2. Potem si predstavljajte, da se tanke srebrne niti pritrdijo v krajih Bosne, Hercegovine in Balkana.
 3. Vzemite te niti in jih potegnite globoko v ocean spomina v jedru Zemlje.
 4. Povežite jih z matrico (arhetipom) maternice Evrope (Balkana).
 5. Pazite, da dvigajoče se zlate niti in padajoče srebrne niti ustvarijo popolnoma uravnotežen in močen vzorec, ki je sposoben roditi nov planetarni prostor Evrope in sveta.
 6. Vstopite v ta prostor, da začutite njegovo kvaliteto.

16.10–16.20 Zaključek

Med vrnitvijo se naš svetlobni avtobus ustavi pri Bohinjskem jezeru v Julijskih Alpah, kjer bomo jutri, v nedeljo, 12. julija, proslavili Omrežje življenja (LifeNet) in delali na njegovi prenovi.

 • Oblikujmo svoj krog nad Bohinjskim jezerom ob vznožju Triglava, se zahvalimo eden drugemu za izkušnje, ki smo jih prinesli iz Bosne, in zahvalimo se vsem bitjem, ki so nas prijazno spremljala in navdihovala.
 • Se vidimo jutri na istem kraju ob 9h zjutraj na telepatskem srečanju LifeNet 2020.

Dodatek

Ritual dotika Gaje, solza milosti

 1. V molitveni gesti dvignite roke do svojega srca in pustite, da se kapljica vašega sočutja (povezana z osebo, krajem ali situacijo) spusti v prostor med dlanmi.
 2. Priklonite se Zemlji in s svojo domišljijo sezite globoko v kraljestvo Gaje, Matere življenja. Ustvarite posodo z rokami in prosite Gajo za kapljico odpuščanja, povezano s stisko ali žalitvijo, ki je bila storjena določenemu vidiku življenja, kraju ali njegovim bitjem.
 3. Vzravnajte in dvignite posodo svojih rok (že vsebuje kapljico vašega sočutja in kapljico odpuščanja Gaje) k nebu in prosite za kapljico božanske milosti.
 4. Zdravilna voda se zdaj zbira na homeopatski način. Nesite posodo tako, da v domišljiji zdravilno vodo usmerite k njenemu vnaprej zastavljenemu cilju. Namen vašega srca in pozornosti vaše zavesti skupaj tvorita most, ki zdravilni impulz vodi tja, kjer je to potrebno.
 5. Zahvalite se. Po načelu osebne vere in telepatije lahko ta ritual deluje tudi na dolge razdalje.

Risba 1: zemljevid potovanja po Bosni

Risba 2: dvojni stožec Stolac/Daorson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *